Torstaina 6.5.2010 noin kello 11 aamupäivällä saapui odotettu puhelu! Pienet hauvavauvat - 3 tyttöä ja poika - olivat syntyneet. Myöhemmin saimme kuulla, että kun edellisten pentujen syntymästä oli kulunut jo toista vuorokautta, äitikoira oli yllättäen synnyttänyt vielä kaksi kuollutta tyttöä. Onneksi tulivat kuitenkin itsellään ulos... Emä oli hoitanut synnyttämiään eläviä pentuja ja käyttäytynyt sen verran normaalisti, että ei osattu lainkaan epäillä etteivät kaikki olleetkaan vielä syntyneet.

Lauantaina 8.5. pakkaannuimme lasten kanssa autoon ja ajelimme tapaamaan mammaa ja vauveleita. Olin hieman epäröivä, uskallammeko mennä, mutta koska asumme suht lähellä päätimme ainakin yrittää, päästäisikö mamma meidät pentujen lähelle. Kun saavuimme paikalle, äiti tuli tervehtimään meitä vanhoina tuttavina ja ystävinä ja hyväksyi sen, että voisimme pentuja mennä katsomaan. Alkuun pälyili kuitenkin laatikosta pentujen keskeltä sen näköisenä, että "katsoa saatte, mutta älkää koskeko!"... Myöhemmin sitten hyväksyi senkin, että hieman varovasti saimme hipaista parin pennun pehmeitä turkkeja.

 

Vielä emme osanneet omaa tyttöä joukosta valita, muutaman viikon päästä menemme toiselle vierailulle, jolloin sitten ehkä jo saamme tietää, kuka kolmesta tytöstä meille heinäkuun alussa saapuu!