Talvi on taas kulunut Minnillä vähän metsäläisenä, ei ole juurikaan tullut käytyä ihmisten (koirien) ilmoilla lenkkeilemässä. Iso syy tähän on ollut polveni, joka päätti temppuilla, mutta onneksi se nyt tuntuu olevan melkein kunnossa jo. Siis oli pitkästä aikaa aika ottaa ja lähteä Minnin kanssa vähän ajelemaan autolla. Siitähän neiti-koira ei tykkää sitten tippaakaan.

Kun Minni huomaa, että ollaan lähdössä autolla jonnekin, se piiloutuu tarhassa kopin perimmäiseen nurkkaan, sieltä sen sitten saa käydä kaivamassa esiin. Kun tarhasta tullaan ulos, Minni lähtee tietenkin kiskomaan poispäin autosta, mieluiten sisälle tai  voisihan sitä lähteä lenkillekin... Kuitenkin, kun auton luokse päästään, koira hyppää ihan kiltisti sisään ja matkustaa rauhallisesti. Matkapahoinvointiakaan sillä ei ole, joten mistään sellaisesta ei ole kysymys. Ei vain tykkää autoilusta, mikä tuntuukin olevan aika yleinen piirre lappalaiskoirissa.

Perjantaina päästiin kuitenkin liikenteeseen ja ihan mukava lenkki meillä kylällä oli. Tässä kevään mittaan on autoreissuja tiedossa taas enenevissä määrin, kun kohta aletaan jälleen mökilläkin kulkea ja toukokuussa on tiedossa myös arktottelevaisuuskurssin suorittaminen.

 

Minnin lisäksi myös Tytti pääsi nyt viikonloppuna autoliemaan ja heti oikein urakalla. Seitsenviikkoinen neiti nimittäin käytiin hakemassa maailmalle ja se tuli ensin tänne meille ja jatkoi sitten vielä Kaskisiin toiseen kotiinsa, jossa tulee viettämään kuitenkin enimmän aikansa. Automatka oli hieman levoton, kun pentu tietysti ihmetteli, miksi joutui ihan outojen ihmisten matkaan, mutta meillä kyllä nopeasti tuntui rauhoittuvan ja kiinnostuvan ympäristöstään. Ruokakin maittoi hetken levon jälkeen.

Vastaanottokomitea vastassa pihalla.

Vili vilkaisi ja...

... totesi, ettei tuollaisesta pallosta kannata piitata. Kyllä hänen pitäisi riittää, mihin mokomaa ipanaa muka tarvitaan?

Minni oli hieman epävarma ja ihmeissään, pikaisesti sai nuuhkaista, mennään sitten Kaskisiin tekemään paremmin tuttavuutta, jahka Tytti ehtii kotiutua kunnolla.

Vielä muutama kuva Tytin ensivisiitistä kakkoskodissaan: